Spring naar inhoud

Sla op zijn Belgisch

Logo-groenteruilbank-1024x356

Een Belgische maaltijdsalade voor 4 personen

Bereidingstijd

3 uur

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • Klein blikje sperziebonen
  • Klein blikje doperwtjes en worteltjes
  • 1 ui
  • 1 blikje asperges
  • 2 tomaten
  • 3 eieren
  • Mayonaise
  • Ketchup

Bereidingswijze

  • Sla  klein snijden en verdelen over een grote schaal.
  • Ui fijn snijden en over de sla verdelen.
  • Leg de asperges over de sla zodat je 4 vakken krijgt. Doe in ieder vakje de groente, boontjes, worteltjes en erwtjes. Leg in ieder vakje een schijf tomaat.
  • Over de asperge leg je de hardgekookte eieren in schijfjes.
  • Garneer dit alles met wat mayonaise en tomatenketchup.

Serveertip

Eet hier aardappelkroketten of gebakken aardappels bij.

Voor een pittigere versie: in plakjes gesneden radijs toevoegen.

 

Afdrukken

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+