Spring naar inhoud

Rauwe prei-appel-ananassalade

Logo-groenteruilbank-1024x356

Een heerlijk frisse salade voor 6 personen

Ingrediënten

  • 300 gram prei
  • 1 grote pot yogonaise (ca. 650 gram)
  • 4 appels Granny Smith
  • 6 hardgekookte eieren
  • 1 groot blik ananas (ca. 500 gram)
  • 250 gram gekookte ham
  • 1 klein blikje maïs (ca. 250 gram)
  • 1 klein potje zout-zure, geraspte knolselderij (ca. 250 gram)

Bereidingswijze

  • De ingrediënten voor deze salade worden niet onder elkaar gezet, maar laagsgewijs opgebouwd in een kom.
  • Laat de selderij uitlekken in een zeef en verdeel over de bodem van een saladekom.
  • Laat ook de maïs uitlekken in een zeef en leg deze op het laagje selderij.
  • Snijd de ham in reepjes en leg deze weer boven op de maïs.
  • Laat de ananas uitlekken, snijd in stukjes en leg deze bovenop de ham.
  • Snijd de eieren in plakjes en leg deze op de ananas.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in julienne-reepjes en leg deze weer op de eieren.
  • Verdeel de hele pot yogonaise over de laag appels.
  • Maak de prei schoon, snijd in zeer dunne ringetjes en strooi deze als laatste laag over de yogonaise.
  • Garneer met wat reepjes ham, stukjes ananas en schijfjes ei.
  • Dek de kom af met huishoudfolie en bewaar hem in de koelkast

Serveertip

Deze salade doet het voortreffelijk bij de barbecue. Wanneer je de beschikking hebt over een verse ananas kun je naast het vruchtvlees het groen gebruiken voor garnering.

 

Afdrukken

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+