Spring naar inhoud

Andijvie voor wie niet van andijvie houdt

Logo-groenteruilbank-1024x356

Een Italiaans hoofdgerecht met een andere smaak, voor 3 personen

Bereidingstijd

10-20 minuten

Ingrediƫnten

  • Grote krop andijvie; 1 ui, halve groene paprika, tomatenpuree (of sugosaus)
  • 2 ons spekreepjes, een paar champignons
  • 1 bakje pijnboompitten, basilicum en/of italiaanse kruiden
  • Een paar lepels rode pesto
  • Tagliatella of andere pasta

Bereidingswijze

  • Voorbereiding: De pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin roosteren. Andijvie wassen en heel fijn snijden. Ui, paprika, en champignons klein snijden.
  • Als eerste het water voor de pasta op zetten.
  • In een hapjespan de spekreepjes met de ui bakken, champignons en paprika toevoegen en even meebakken.
  • Tomatensaus, peper, basilicum(droog) en/of Italiaanse kruiden toevoegen.
  • Als de pasta nog 3 minuten moet koken de andijvie en een gedeelte van de pijnboompitten toevoegen.
  • Als laatste als de pan van het vuur is de pesto erdoor roeren.

Serveertip

Een salade van sla, tomaat, rucola en pijnboompitten. Een schaaltje met geraspte parmezaanse kaas erbij en smullen maar.

 

Afdrukken

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+