Spring naar inhoud

Andijvie recept uit de Hollandse keuken

Logo-groenteruilbank-1024x356

Een lekkere ovenschotel van Nederlandse bodem voor 2 personen

Bereidingstijd

30-60 minuten

Ingrediƫnten

  • Aardappelen
  • ca. 800 gram andijvie
  • 150 gr. gehakt
  • Geraspte kaas
  • 2/3 pot aardappel anders
  • Bacon
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote vleestomaat
  • Olie
  • 1 tl. oregano
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Voorbereiding: Kook de geschilde aardappelen gaar en snijd ze in plakjes. Vet een ovenschaal in en doe de plakjes erin. Snijd de andijvie in repen. Snijd de knoflook in plakjes.
  • Ontvel de tomaat en haal de pitjes eruit.
  • Braad het gehakt rul in de olie.
  • Strooi er een weinig zout, peper en de oregano overheen.
  • Verhit in een andere koekenpan de olie en bak ca 1 min de knoflook en de tomatenstukjes, zet het gas hoog, voeg de andijvie toe en bak de andijvie op hoog vuur tot het slinkt en het vocht verdampt.
  • Roer het gehakt door de andijvie en schep het op de aardappelplakjes. Verdeel de baconsaus erover en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet de schotel 25 min. in de oven op 200 graden.

 

Afdrukken

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+