Spring naar inhoud

Aardappel anders uit de oven

Logo-groenteruilbank-1024x356

De naam zegt het al…

Bereidingstijd

1 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • Een ingevette ovenschotel met schijfjes rauwe aardappelen
  • 0,5 liter melk
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 100 gram geraspte kaas, oud of belegen
  • Spekjes, tomaat, ham, ui en prei  (voor de vulling)

Bereidingswijze

  • Het maken van een dikke melksaus (zoals bij bloemkool)
  • U smelt de boter zachtjes in een steelpan, giet er de bloem en de melk bij. Wel roeren ondertussen (gebruik een garde)
  • Oven voorverwarmen op stand 4 of 180°C
  • Wacht totdat het een dikke saus is, doe dan de kaas erbij, en alles wat uzelf aan vulling erbij wilt toevoegen
  • Op smaak brengen met mosterd, nootmuskaat, zout en peper
  • Dit mengsel giet u over de aardappelen die u in schijfjes gesneden heeft en dan gaat het de oven in.
  • Laat het garen voor circa 1 uur en een kwartier in de voorverwarmde oven. Oven stand 4 of 180°C

 

Afdrukken

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+