Spring naar inhoud

Burgemeester Out onthult kunstwerk bij Groenteruilbank Borger

Burgemeester Out onthult kunstwerk
Dagblad van het Noorden – 7 augustus 2014

Woensdag 13 augustus onthult burgemeester Marco Out het kunstwerk, dat beeldhouwster Marga Nienhuis als blijk van dank schonk aan de Groenteruilbank.

Marga Nienhuis werd via bemiddeling door de Steunstee geholpen met een klus in huis. Uit dankbaarheid hiervoor maakte ze een kunstwerk, dat straks mag prijken bij de Groenteruilbank in Borger. Een voorziening waar ze zelf ook regelmatig gebruik van maakt.

Het kunstwerk wordt door burgemeester Marco Out onthuld op woensdag 13 augustus. “Een mooi gebaar”, noemt hij het initiatief van Marga Nienhuis. “De Groenteruilbank voorziet in de behoefte van veel inwoners van onze gemeente die het wat minder goed hebben. Je diensten aanbieden in ruil voor groenten uit de moestuin van de Groenteruilbank is een mooi voorbeeld van ‘naoberschap’. En tegelijkertijd is het een vorm van ondersteuning die mensen niet in hokjes plaatst, maar uitgaat van het positieve: iets over hebben voor elkaar.”

Het principe
De Groenteruilbank is nu ruim een jaar actief in Borger, opgestart door welzijnsorganisatie Andes. De ruildiensten lopen goed, maar er kan altijd meer. De medewerkers van de Groenteruilbank proberen dit dus ook te bereiken door aansluiting te zoeken bij sport- en andere verenigingen in de omgeving om inwoners te attenderen op de Groenteruilbank en het principe ervan: een wederdienst doen in ruil voor gezonde groente.

Bron: Gemeente Borger-Odoorn

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+