Spring naar inhoud

Vrijwilligers en deelnemers

Voor de Groenteruilbank zijn vrijwilligers en deelnemers aan het werk. Wat is het verschil? Vrijwilligers werken in de tuin omdat ze het een mooi project vinden en deelnemers doen vrijwilligerswerk wat ze leuk vinden én krijgen in ruil hiervoor groente. Een echt verschil, dat is er niet! Daarom noemen we de deelnemers vanaf nu ook vrijwilligers.

Bij de Groenteruilbank komt best veel kijken, er zijn dan ook verschillende vrijwilligers die speciaal voor de Groenteruilbank aan het werk zijn. Ze werken in de moestuin, coördineren het werk op de moestuin, schenken koffie en thee voor de vrijwilligers op de moestuin, beheren de website en heel langzaam nemen ze ook de coördinatie rond de Groenteruilbank op zich. Zodat de professional van Welzijnsorganisatie Andes zich steeds verder terug kan trekken.

Wat ik fijn vind is dat ik de ander “ontmoet”. Ieder met z’n eigen levensverhaal.

— Lees Gerda’s verhaal

Maar er is meer! Want in ruil voor groente kunnen vrijwilligers ook elders in het dorp als vrijwilliger aan de slag. Dat kan voor eenmalige klussen zijn, maar ook voor structurele klussen. Er is iemand die de wederdienst in de wereldwinkel doet en een ander in de Borgerhof. Maar er zijn ook wederdiensten speciaal voor de deelnemers van de Groenteruilbank. Zo hebben we bijvoorbeeld een masseur en een kapper, die beide in ruil voor groente andere deelnemers helpen. Andere vrijwilligers zijn te benaderen voor een klusje in huis bij inwoners van Borger (een schilderijtje ophangen bijvoorbeeld) .

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Neem dan contact op. Loop eens langs bij de moestuin of kom naar de Steunstee Borger, Molenstraat 3 (onze openingstijden).

Vrijwilligersvacatures

De Groenteruilbank Borger is momenteel op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies: Tuinders, Coördinator moestuin, Coördinator Groenteruilbank, Financieel beheerder/ondersteuner, Websitebeheerder.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+